Voedingsdeskundige Rachaelle van der Wal
Gezond eten en bewegen

RECEPTEN

Spinazie pannenkoeken

 

Bereidingstijd

20 minuten

 

Benodigdheden

Koekenpan

Mixer/blender

Beslagkom

 

Ingrediënten:

2 handen bevroren spinazieblaadjes

3 eieren

200 ml soja, haver, kokosmelk ongezoet 

1 theelepel bakpoeder

Handje walnoten

3 eetlepels kokosrasp

5 eetlepels havermeel

4 eetlepels tapiocameel

3 eetlepels havermout

Kokosolie om in te bakken

 

Doe alle droge ingrediënten samen in de mixer/blender en mix dit door elkaar.

Doe er de melk, spinazie en de eieren bij en mix nogmaals.

Laat het beslag 5 minuten rusten. Als het goed is het beslag niet heel dik maar ook niet heel dun. Is dat wel het geval dan kun je wat melk of water toevoegen of nog een beetje kokosrasp.

Bak mooie niet te dikke en ook niet te dunnen pannenkoeken van het beslag. Er zouden er ongeveer 8 à 9 uit moeten kunnen.

 Erg lekker beleg voor deze pannenkoeken is: hüttenkäse met blaadjes verse spinazie, blauwe bessen en frambozen. Oprollen en eventueel meenemen als lunch.