RECEPTEN
Spinazie pannenkoeken
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
Koekenpan
Mixer/blender
Beslagkom
Ingrediënten:
2 handen bevroren spinazieblaadjes
3 eieren
200 ml soja, haver, kokosmelk ongezoet
1 theelepel bakpoeder
Handje walnoten
3 eetlepels kokosrasp
5 eetlepels havermeel
4 eetlepels tapiocameel
3 eetlepels havermout
Kokosolie om in te bakken
Doe alle droge ingrediënten samen in de mixer/blender en mix dit door elkaar.
Doe er de melk, spinazie en de eieren bij en mix nogmaals.
Laat het beslag 5 minuten rusten. Als het goed is het beslag niet heel dik maar ook niet heel dun. Is dat wel het geval dan kun je wat melk of water toevoegen of nog een beetje kokosrasp.
Bak mooie niet te dikke en ook niet te dunnen pannenkoeken van het beslag. Er zouden er ongeveer 8 à 9 uit moeten kunnen.
Erg lekker beleg voor deze pannenkoeken is: hüttenkäse met blaadjes verse spinazie, blauwe bessen en frambozen. Oprollen en eventueel meenemen als lunch.